Brownies & Downies Wijchen

Ontwerptoelichting verbouwen en uitbreiden van bestaande pand aan de Markt 3 in Wijchen

 

In het bestaande pand aan de markt 3 was tot op heden schoenenwinkel Sneakers gevestigd met daar boven een appartement (Sterrebosweg 7).

Het pand dateert uit 1890 en bevat aan de buitenzijde nagenoeg alle originele details vanuit die tijd.

Met name de voorgevel is voorzien van goed onderhouden metselwerk met knipvoegen, rollagen met siermetselwerk uitgevoerd in verschillende kleuren en gemetselde gele spekbanden die de voorgevel een fraaie geleding geeft.

De achtergevel is soberder uitgewerkt maar bevat ook hier nog de originele details en materialen, waaronder metselwerk met knipvoeg .

In het boven omschreven pand is momenteel een lunchroom Brownies & DownieS gerealiseerd.

Mensen met een beperking helpen mee in de bediening van de bezoekers aan de lunchroom.

In het bestaande gedeelte van het pand is op de begane grond de lunchroom, sanitair en bar gerealiseerd.  In de uitbreiding zijn de keuken en een serre gerealiseerd waar de bezoekers ook genieten van een lunch of gezellig een kop koffie met gebak kunnen nuttigen.

Door de ligging, in het centrum van Wijchen en met een fraai uitzicht op het park van het kasteel van Wijchen is er voor gekozen een serre te realiseren om maximaal van dit uitzicht te kunnen genieten, van de hectiek van het marktplein naar de oase van rust in de achtertuin.

De serre is eenvoudig gedetailleerd , dit om de bestaand architectuur van het pand te respecteren.

Het metselwerk in de achtergevel zal straks in het interieur te zien blijven, beschadigingen zullen gerestaureerd worden, met minimale middelen sluiten wij met de uitbreiding aan op de bestaande achtergevel.

Het stukje plat-dak tegen de bestaande achtergevel, gebruiken we om de hoekverdraaiing van de serre, veroorzaakt door de situatie van de achtertuin, op te vangen.

Het metselwerk van de achtergevel van de serre zal met een knipvoeg worden uitgevoerd.

Links van de serre wordt terug liggend een gang gerealiseerd, die nodig is om de kantoren op de 1e verdieping te kunnen ontsluiten.

Brownies & Downies Wijchen 6

Brownies & Downies Wijchen 1

Brownies & Downies Wijchen 2

Brownies & Downies Wijchen 4

Brownies & Downies Wijchen 5

Brownies & Downies Wijchen 3Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *