Woonhuis 2 Molenhoek

In het ensemble van de gebouwen, staan de nieuw te bouwen woning en de veldschuur in eenzelfde richting gepositioneerd. Door de woning met de lange zijde tegen het talud te plaatsen, wordt de belevingswaarde en de betrokkenheid met de rest van het landgoed vergroot . Dit wordt nog extra benadrukt, door een iets verhoogde ligging op een terras van ca. 0.50 meter.

De positie van de rijbak, komen het zicht op het landgoed (vanuit meerdere posities) ten goede.
Verder zal er bij de entree, in plaats van grote bomen, lagere struikbegroeiing worden geplaatst.
Het geheel van aanpassingen zorgt voor meer verfijnde overgangen binnen het landgoed en een betere belevingswaarde.
De gevel van het souterrain  van de landgoedwoning   is opgebouwd uit  kiezelstenen, en verwijzing  naar de voormalige zandafgraving en de van nature aanwezige geomorfologische waarden.
De  gevelbekleding van de begane grond en eerste verdieping  zijn opgebouwd uit een verticale houten delen , waardoor meer allure wordt bewerkstelligd en het onderscheid met de bijgebouwen wordt benadrukt. Verder zorgen het toepassen een (duurzaam) kunstleien dak, veel glas en een inpandige veranda voor het totaalbeeld  dat men van een landgoedwoning mag verwachten. Bovendien is er gedacht aan een bijzondere entree van de woning, die middels een bruggetje te bereiken zal zijn, dit om het hoogte verschil in het terrein op te vangen.

Het landgoed is vormgegeven door een fraaie ondiepe greppel in het lagere deel van de kuil, met daarin enkele boomvormers. Dit dient  ook een ander, natuurlijk doel; de afwatering naar het lagere deel kan worden opgevangen in de sloten en vervolgens weer door de bomen worden opgenomen . De landgoedwoning zal op een iets verhoogd terras komen te liggen, waardoor een elegante, doch natuurlijkere overgang ontstaat tussen de leefruimte en het landgoed.
De grotere openheid aan de zuidzijde van het erf en  positie van de rijbak, komen het zicht op het landgoed (vanuit meerdere posities) ten goede.
Verder zal er bij de entree, in plaats van grote bomen, lagere struikbegroeiing worden geplaatst.
Het geheel van aanpassingen zorgt voor meer verfijnde overgangen binnen het landgoed en een betere belevingswaarde.

 

woonhuis-molenhoek2

woonhuis-molenhoek4

 

woonhuis-molenhoek5

 

woonhuis-molenhoek6

 

woonhuis-molenhoek7

woonhuis-molenhoek3



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *